Kolmen loma-asunnon tunnelman luovat Contura-takat

Takkahuoneen asiakas Mikael esitteli vanhempiensa kesänviettopaikan Siipyyssä, Kristiinankaupungissa. Nuorena Siipyyssä vietetyt kesät saivat magneetin lailla Mikaelin palaamaan takaisin kauniin kylän rauhaan. Yhdessä perheensä kanssa Mikael rakensi samaan paikkaan talon vuonna 2005, ja nyt yhdeksän kuukautta sitten toisen ihanan kesänviettokodin. Kaikkien näiden kotien tunnelmasta vastaavat eri malliset Contura-takat.

Mistä liikkeestä ostit takan?
Mikael: Ostin takkani Takkatalo Spishuset -liikkeestä eli Mustasaaren toimipisteeltä.
Miksi valitsit tämän kyseisen takan?
Mikael: Tämä kyseinen takka oli vaihtoehdoista suurin. Iso rakennus asetti aikamoiset vaatimukset takan koolle. Halusimme vaimoni kanssa löytää tilaan skandinaavista tyyliä huokuvan takan. Kävin Takkatalo Spishuset -liikkeessä, jossa ammattitaitoinen myyjä kuunteli toiveitamme ja tarpeitamme muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen hän esitteli kolme tilaan parhaiten soveltuvaa vaihtoehtoa ja kysyi, miellyttääkö joku takoista silmää. Päädyimme tähän kyseiseen Contura-malliin.

Mitä ominaisuuksia tarkkailit takkaa ostaessasi?
Mikael: Takka on olennainen osa tilan muita huonekaluja sekä keskeisellä paikalla olohuoneessa toimien katseenvangitsijana. Takan ulkonäkö oli siis tietysti yksi hyvin tärkeä ominaisuus, jota tarkkailin ostotilanteessa.
Takan täytyi olla myös käytännöllinen – tässä mallissa lasisen luukun ansiosta upeat liekit näkyvät kolmesta eri suunnasta. Luukku tuntui helposti avattavalta niin nuoremman kuin vanhemmankin takan käyttäjän toimesta, mikä merkitsi paljon. Kiinnitin huomiota yhtä lailla takan tehoon, sillä takan tarkoituksena oli tuoda tunnelman lisäksi lämpöä viileisiin syys- ja talvi-iltoihin.
Mitkä asiat vaikuttivat ostopäätökseesi?
Mikael: Olin tutustunut takkoihin pitkälti itse ja vaimoni oli samoilla linjoilla kuin minä. Me molemmat halusimme löytää modernin, tehokkaan ja kohtuuhintaisen takan. Ostopäätökseen vaikutti kokonaisuus – Takkatalo Spishusetilla kaikki tuntui toimivan myynnistä lähtien aina asennukseen saakka. Keskeisimmät vaikuttavat tekijät olivat siis toimitusvarmuus, hyvä hinta-laatusuhde, takan tyylikäs design sekä asennuspalvelun mahdollisuus.

Miten ostotapahtuma sujui?

Mikael: Talonrakennusprojekti kesti puolitoista vuotta. Vaikka takan rooli tulisi olemaan tilassa merkittävä, oli takan osto koko projektin yksi helpoimmista hankkeista. Kokonaisuus toimi kuin junan vessa! Takkatalo Spishuset kertoi tuovansa takan suoraan loma-asunnon kotiovelle ja niin he tekivät.

Kuinka takan asennus meni?

Mikael: Takan erilaisia, painavia osia ei tarvinnut osata kasata itse. Takkatalo Spishuset tarjosi ratkaisuna asennuspalvelua.

Kun kokemusta Conturan takoista minulla on jo ennestään, tiedän, että myyjän kysyessä toivottua toimitusajankohtaa, sovittu aikataulu myös pitää. Asentajan tullessa häneltä meni takan asennuksessa noin 6-7 tuntia, jonka jälkeen kaikki oli tehty. Asennuksen jäljiltä ei jäänyt naarmun naarmua ja laatikotkin oli asianmukaisesti viety pois. Aivan täydellistä!

Olet jo tovin kerennyt asustella tässä takan kanssa, miten takka on toiminut?
Mikael: Takka on toiminut erittäin hyvin. Lämpimän kesän jälkeen taitaa olla kuitenkin vasta neljäs päivä takan käyttöä takana. Tämän takan käytössä ei edes voi tehdä virheitä, sillä käyttö on niin helppoa. Nostat/lasket lasiluukun, pidät huolen että hormi on auki ja säädät vedon määrää sopivaksi. Yllätyin positiivisesti myös takan tehokkuudesta.

Onko takassa jotain tiettyä ominaisuutta, joka on erityisesti miellyttänyt ja missä tilanteessa? 
Mikael: Saunoimme perheeni kanssa eräänä päivänä ja istuimme iltaa. Jokainen lumoutui takasta täysin jääden hiljaa ihastelemaan näkyä. Tässä takassa on erityisesti miellyttänyt juurikin se, kuinka kauniita kipinöitä voi katsella kolmesta eri suunnasta. Takka ei pelkästään näytä hienolta, vaan on selvästi suunniteltu lumoamaan jokaisesta katselukulmasta.
Lisäksi pidän siitä, ettei luukkua nostaessa tarvitse pelätä omien sormien puolesta kuten monissa muissa malleissa. Conturan takkaan kuuluu pitkä kahva, ja mukana tulee myös hansikkaat, joita voi tarvittaessa käyttää luukun lämmetessä.

Onko sinulla nostaa jotain tiettyä asiaa, joka koko projektissa oli erityisen hyvää?

Mikael: Olen kehunut koko prosessia nyt aika paljon, enkä missään nimessä kehu sen takia, että kehuminen on mielekästä. Huonoistakin puolista toki sanoisin, mutta tässä tapauksessa niitä ei kerta kaikkiaan ole. Takkatalo Spishusetilla ei ainoastaan myydä takkoja, vaan he ovat selvästi miettineet kokonaisuutta, jossa kaikki elementit on mietitty paloturvallisuudesta lähtien. Voin lämpimästi suositella!

Contura-takat sopivat niin koko perheen koteihin kuin loma-asuntoihinkin
Oli kyse sitten omakotitalosta tai mökistä metsän helmassa, löytyy Conturan takoista taatusti sopiva malli tilaan kuin tilaan. Tyylikkäät takat tuovat kotiin lämpöä, tunnelmaa ja hehkuvan takkaliekin lumoa – ymmärrät, kun koet sen itse.
Takkahuoneen myymälät sekä asiantuntijat palvelevat sinua ympäri Suomen, jotta löydät juuri sinun kotiisi sopivan ratkaisun. Tule tutustumaan takkoihin esimerkiksi Järvenpäässä tai Kuopiossa