Räätälöity sisustustakka kruunasi unelmakodin rakennusprojektin

Takkahuoneen asiakkaat Martin ja Kariina kutsuivat luokseen Espoon Kauklahteen luonnon keskelle, jossa heidän itse rakentamansa koti koki kaivatun loppusilauksen mittatilaustyönä tehdyllä sisustustakalla. Takkahuoneen Espoon myymälä sai kunnian olla viemässä päätökseen kolmivuotisen unelmakodin rakennusprojektin.

Mistä liikkeestä ostitte takkanne?

Martin: Ostimme takkamme Suomen Sisustustakasta, eli Espoon toimipisteeltä. Suomen Sisustustakan perustaja Jaakko on lapsuudenystäväni, joten päätimme kokeilla hänen palveluitaan.

Miten päädyitte tilaamaan takkanne juuri tästä liikkeestä? 
Kariina: Takka tulisi olemaan hyvin tärkeässä roolissa kodissamme, sillä se on ensimmäinen asia, jonka näemme kotiin sisään astuessamme. Lisäksi takka olisi aika hallitseva osa tätä tilaa, eikä valmisratkaisut tuntuneet istuvan. Tarvitsimme takkatoimittajan, jonka kanssa pystyisimme räätälöimään juuri meille sopivan takan, sillä hyvin moni valmistakka näytti jäävän pieneksi talomme neliöihin. Meillä oli tarkka visio ja tuntui, ettei mistään löytynyt sellaista takkaa kuin olisimme halunneet.
Kun Martin sanoi, että Jaakko on hänen lapsuudenystävänsä, olin hieman skeptinen. Menimme kuitenkin käymään paikan päällä ja olin saman tien myyty, sillä saimme päättää kaiken itse takan leveydestä ja korkeudesta lähtien. Todella monta eri takkaluukkua pystyi integroimaan sellaiseen kuoreen kuin halusimme.
Martin: Merkittävää oli se, että takan todella pystyi räätälöimään oman näköiseksi.

Takka on tehty mittatilaustyönä, mutta valitsitteko jonkin tietyn mallin?
Martin: Takkasydän on Schmid Lina -mallia.
Kariina: Kaikki muu on räätälöity eli ihan mittanauhalla mitattu, että saisimme juuri täydellisesti tilaan istuvan takan. Halusimme ehdottomasti kattoon saakka tulevan takan, jotta piippu ei jää esille.

Miksi päädyitte juuri tähän takkasydämeen?
Kariina: Halusimme aika ison takkasydämen, jotta se näkyy tässä koko tilassa niin, että takkaa voi katsella sekä ruokapöydän ääressä istuessa että esimerkiksi sohvalla. Halusimme takan olevan tilan katseenvangitsija. Olemme jättäneet telkkarin kokonaan pois, eli tila on oikeastaan rakennettu takan ympärille.
Martin: Myös hissiluukku oli tosi iso tekijä siinä, miksi valitsimme juuri tämän takkasydämen. Jos haluamme joskus käyttää takkaa avotakkana, niin se onnistuu helposti lasin ylös nostamalla.
Mitä ominaisuuksia tarkkailitte takkaa ostaessanne?
Martin: Aika paljon menimme takan suhteen ulkonäkö edellä, sillä meillä ei ollut tarvetta varaavalle takalle, joka toimisi lämmönlähteenä. Tämä ratkaisu on palvellut siinä asiassa täydellisesti.
Kariina: Takan tarkoitus oli meille sellainen tunnelman tuoja. Olemme molemmat kasvaneet kodeissa, joissa on ollut takka, joten takan luoma tunnelma on ollut todella iso osa lapsuuttamme.
Martin: Se oli meille myös tärkeä ominaisuus, että takka on nimenomaan kiertoilmalla toimiva. Kun kiertoilmatakan laittaa päälle, se lämmittää heti ja ainoastaan sen aikaa, kun takka on päällä.
Mitkä seikat ovat vaikuttaneet ostopäätökseenne?
Kariina: Mielestäni hyvä palvelu – saimme ihan älyttömän hyvää palvelua. Tähän takkaanhan oli alunperin tulossa mantteli, ja kun kävimme muualla kyselemässä vaihtoehdoista, suhtautuminen mantteliin oli varsin nihkeä. Suurin piirtein naureskeltiin ja sanottiin, ettei ole sitten 80-90-luvun jälkeen manttelitakkoja tehty. Kun menimme käymään Suomen Sisustustakalla, siellä meille esiteltiin heti manttelit ja kerrottiin, että jos sopivaa ei löydy, voidaan sellainen tehdä.
Martin: Lisäksi myös hinta oli meille sopiva.

Miten ostotapahtuma sujui?
Martin: Kävimme ideoimassa paikan päällä, jonka jälkeen oikeastaan unohdimme koko takka-asian lähestulkoon puoleksi vuodeksi, kun oli niin paljon kaikkea muuta. Jossain vaiheessa tuli taas takka mieleen, joten otimme Jaakkoon yhteyttä. Sanoimme ostavamme sen takan, jota suunnittelimme aiemmin ja se oli sitten sillä selvä. Sujui niinkin helposti.
Kariina: Ostotapahtuma oli hyvin vaivaton. Silloin alkuun kun menimme ideoimaan takkaa, saimme jo saman illan aikana tarjouksen, vaikka olimme tehneet todella henkilökohtaisia valintoja takan suhteen. Toiminta oli nopeaa ja tehokasta. Talonrakennusprojektin aikana huomasimme tarjouspyyntöjä lähettäessämme sen, ettei vastausta saattanut kuulua edes kahteen viikkoon. Suomen Sisustustakan kanssa yhteistyö puolestaan oli todella sujuvaa.

Miten takan asennus meni?
Martin: Takan asennus sujui vaivattomasti. Yritän miettiä, missä vaiheessa se edes tapahtui…
Kariina: Asennus on mennyt hyvin, jos ei ole jäänyt mieleenkään. Rakennusprojekteissa yleensä jää ainoastaan kaikki huonot kokemukset muistiin.
Onko teillä nostaa jotain tiettyä asiaa, joka koko projektissa oli erityisen hyvää?
Kariina: On hankala nostaa yksittäistä asiaa, sillä Suomen Sisustustakalla on sekä tuote että palvelu kunnossa, eli koko kokonaisuus on kaikin puolin toimiva.
Olette hetken kerenneet asustella tässä takan kanssa, miten takka on toiminut?
Martin: On toiminut oikein hyvin sen verran mitä olemme ehtineet tähän mennessä käyttämään. Nyt kun talvi tulee, niin pääsemme vielä enemmän nauttimaan takan käytöstä.
Onko takassa jotain tiettyä ominaisuutta, joka on erityisesti miellyttänyt ja missä tilanteessa?
Martin: Omalla kohdallani etenkin hissiluukun käyttömahdollisuus on ollut mieleinen juttu. Tämä on ensimmäinen takka, jossa olen päässyt käyttämään tyylikästä ja helppokäyttöistä hissiluukkua.
Tervetuloa vierailemaan Suomen Sisustustakka -myymälässä, tai mikäli toivot takkasi löytyvän vaikkapa Turusta tai Rovaniemeltä, löydät Takkahuoneen palvelevat myymälät myös näiltä paikkakunnilta. Katso kaikki Takkahuoneen myymälät täältä.