Tyylikäs takka maksoi itsensä takaisin pienentämällä sähkönkulutusta

Eivätkö nopeat ja viileät aamusuihkut talven tullen kuulosta houkuttelevalta idealta kodin sähkölaskun pienentämiseksi? Vaihtoehtoja on toki muitakin – Takkahuoneen asiakas Teemu kertoi, kuinka onnistui vähentämään sähkönkulutustaan huimasti hankkimalla kotiinsa tyylikkään takan, joka lämmön lisäksi toi tilaan myös kaivattua tunnelmaa.

Milloin ja mistä liikkeestä ostit takan?

Teemu: Talokaupat tein vuonna 2016. Samana talvena omin kätösin vanha tiilitakka purettu ja sen tilalle tämä kyseinen varaava takka ostettu sekä asennettu. Ostin takkani Takkauunit Piilolasta eli Turun toimipisteeltä.

Miten päädyit ostamaan takan juuri tästä liikkeestä?

Teemu: Kiertelin erilaisia takkaliikkeitä, kunnes katseeni vangitsi tyylikkään siro takka Takkauunit Piilolan liikkeessä. Aika nopeasti tuli tehtyä päätös siitä, että tämä on se oikea.

Miksi valitsit tämän kyseisen takan?

Teemu: Takan ulkonäön lisäksi vakuutuin ammattitaitoisen myyjän kertomista kustomointimahdollisuuksista. Myyjä kertoi, kuinka takan pystyy halutessaan maalaamaan tai laatoittamaan. Tässä upeassa takassa kiehtoikin jo valmiiksi miellyttävän ulkomuodon lisäksi se, että takasta voi räätälöidä täysin oman tyylisen.

Oletko kustomoinut tätä takkaa?
Teemu: Tähän takkaan ei ole tehty mitään muutoksia, edes maalia en ole laittanut vielä pintaan. Takka miellyttää silmääni jo nyt, mutta takan räätälöinti entistäkin enemmän oman tyyliseksi maalaamalla kiinnostaa.
Mitä ominaisuuksia tarkkailit takkaa ostaessasi?
Teemu: Takan lämmitysteho oli minulle tärkeä ominaisuus. Asun sähkölämmitteisessä talossa, joten kaipasin tehokasta takkaa vähentämään sähkönkulutusta. Viime talvi oli positiivinen yllätys, sillä kotini sähkönkulutus pienentyi huomattavasti takan käytön myötä. Kulutus tippui vuodessa yli 5000 kWh. Viime talvena takka oli päällä joka toinen päivä, ja nyt se on jo maksanut itsensä takaisin pienentämällä sähkönkulutusta huimasti.

Miten ostotapahtuma sujui?
Teemu: Ostotapahtuma sujui oikein jouhevasti. Olen lisäksi saanut tarvittaessa ammattilaiselta neuvoja takan käytön suhteen myös jälkikäteen.
Kuinka takan asennus meni?
Teemu: Takka tuli asennettuna suoraan kotiin. Myyjän sanojen mukaan takan asennus on helppoa myös itse, mutta halusin ammattilaisen tekevän asennustyön. Oli todella mukava huomata, kuinka Takkauunit Piilolan asiantuntijat olivat valmiita asentamaan takan nopeasti vieläpä lauantai-iltana! Mielestäni asennuspalvelun ostaminen oli ehdottomasti sen arvoista. Oli ilo huomata, kuinka asentajilta todella löytyi vankka asiantuntemus.

Onko sinulla nostaa jotain tiettyä asiaa, joka koko projektissa oli erityisen hyvää?
Teemu: Erityisen hyvää oli toiminnan joustavuus. Minulle ehdotettiin tilaan täydellisesti sopivaa takkaa sen sijaan, että olisi lähdetty myymään euron kuvat silmissä liian isoa takkaa suhteellisen pieneen tilaan. Takkauunit Piilolassa asiakasta siis selvästi kuunneltiin.
Olet jo tovin kerennyt asustella tässä takan kanssa, miten takka on toiminut?
Teemu: Viitisen vuotta olen takan lämmöstä nauttinut. Ei ole mitään suurempia ongelmia ollut, vaikka alkuun tulikin muutamia omasta käyttökokemuksen puutteesta johtuvia pulmatilanteita.

Onko takassa jotain tiettyä ominaisuutta, joka on erityisesti miellyttänyt ja missä tilanteessa? 
Teemu: Takka tuo mukavasti lämpöä. Pidän etenkin siitä, kuinka takan lämmetessä sen vaalea taustaseinä korostaa kauniisti hehkuvaa liekkiä. Olen oikeastaan jopa yllättynyt, kuinka kauniilta takka näyttää pimeyden laskeutuessa, takan lämmön ääressä istuessa.
Takka on muutakin kuin kodin keskipiste
Takka toimii katseenvangitsijana, lämmön tuojana sekä tunnelman luojana – puhumattakaan siitä, kuinka tehokkaasti varaavan takan ahkera käyttö voi pienentää sähkönkulutusta. Takka on parhaimmillaan sekä upea että fiksu investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Teemun tavoin myös sinä voit tehdä takasta kotisi keskipisteen sekä tavan vähentää sähkönkulutusta lämmöstä ja tunnelmasta nauttimalla.
Takkahuoneen myymälät palvelevat ympäri Suomen auttaen sinua löytämään toiveesi täyttävän sekä kotisi neliöihin täydellisesti istuvan ratkaisun. Tule tutustumaan kesäisin esim Kustavin pop-up pisteeseen