KIERTOILMATAKAT JA KAMIINAT

Tarpeeseesi sopiva tulisija

Kiertoilmatakassa palavan puun palotapahtuma on erilainen perinteiseen varaavaan tai avotakkaan verrattuna. Palamisprosessi tapahtuu kaasutiiviissä pesässä, johon happea ohjataan hallitusti useasta eri suunnasta, lisäksi paloilma esilämmitetään takassa olevan lämmön avulla.

Näin puusta palamisen yhteydessä vapautuvat kaasut ja pienhiukkaset saadaan käytettyä tehokkaimmin palamistapahtumassa, eivätkä ne karkaa hormia pitkin ulos. Lämmitystehoa voidaan säätää puhtaassa palamistapahtumassa portaattomasti ja säätö vaikuttaa heti. Kiertoilmatakan palamistilassa poltetaan muutamaa puuta kerralla palamisajan ollessa useita tunteja.

Kiertoilmatakan tapa luovuttaa lämpöä huonetilaan on myös erilainen. Kiertoilmatakka kierrättää huoneen ilmaa takkasydämen ja tulisijan kuorirakenteen välissä. Tämän johdosta kiertoilmatakan lämmitysteho tuntuu heti, lämpö jakautuu tasaisemmin huoneessa ja myös lattiapinnat ovat lämpimät.

Kiertoilmatakan erilaisen palamistapahtuman ja rakenteen ansiosta tulta voidaan pitää jatkuvasti takassa ja nauttia elävästä tulesta. Lämpö ei varastoidu takkaan, vaan lämmitettävään tilaan ja sen rakenteisiin. Pintalämpötila on alhainen. Tämä helpottaa tulisijan sijoittamista ja käyttömukavuutta. Kiertoilmatakan rakenne ja tapa luovuttaa lämpöä antavat laajat mahdollisuudet rakentaa joustavasti ja räätälöidysti erilaisia tulisijoja. Varaavuutta saadaan esim. kuorimateriaalin valinnalla. Näin takasta tulee puolivaraava.

Kiertoilmatakka antaa uusia mahdollisuuksia korjausrakentajille. Kiertoilmatakka on selvästi varaavaa takkaa kevyempi. Varaavassa takassa lattia pitää aina piikata auki ja valaa paksumpi pohja tulisijalle, ellei sitä asenneta vanhan takan tilalle. Kiertoilmatakka voidaan useimmiten asentaa ilman pohjan vahvistusta ja osa takoista voidaan asentaa jopa puulattian päälle. Kiertoilmatakkojen laajan mallivalikoiman ansiosta sopivan kokoinen ja tehoinen takka löytyy lähes jokaiseen tilaan.

Tulisija voidaan tarvittaessa räätälöidä kooltaan, muodoltaan ja ulkonäöltään asennettavaan tilaan sopivaksi. Kiertoilmatakan kaveriksi sopii yleensä parhaiten metallielementtipiippu. Se on harkko- ja tiilipiippua keveämpi ja näitä on helpompi asentaa saneerauskohteissa. Kiertoilmatakalla voi alentaa merkittävästi lämmityskustannuksia. Saatava hyöty riippuu takan sijoittelussa ja ennen kaikkea käyttökertojen määrästä. Ahkera käyttäjä säästää satoja euroja vuodessa. Lämmityskulujen pienentämisen lisäksi tulisijalla komistetaan talon sisustusta ja luodaan tunnelmaa. Energialasku pienenee, asumismukavuus ja talon arvo nousevat tulisijan ansiosta.

 

MEISTÄ SANOTTUA

Kari
Read More
Hyvät ja siistit tilat, tuotteet hienosti esillä. Palvelu pelaa, ratkaisut löytyvät.

- 2020 -
Jouni
Read More
Huippuhyvä palvelu

- 2021 -
Janikka
Read More
Hyvä palvelu, ammattimiehet asentaa

- 2020 -
Previous
Next