VARAAVAT TAKAT

Tarpeeseesi sopiva tulisija

Varaavalla takalla lämmityksessä säästetään sekä ympäristöämme että lämmityskuluissa. Satuitko tietämään, että puulämmityksellä voit säästää peräti 40% lämmityksen kuluissa, kun vertailukohtana on sähkölämmitys? Säästät vieläkin enemmän, mikäli käytössäsi on omat polttopuut. Puulämmittäjän mielikin lämpiää samalla: hiilijalanjälki pienentyy merkittävästi. Lisäksi takka toimii upeana sisutuselementtinä kodissasi lisäten viihtyisyyttä.

Kun valitset sinulle parhaiten sopivan takan, pidä mielessäsi etenkin nämä seikat: Minne haluat takan sijoitettavan? Miten usein käytät takkaa? Miten isoa tilaa takan halutaan lämmittävän? Mitä materiaaleja käytät sisustukseen? Miten on näiden vaikutus toiminnallisuudessa?

Muistathan, että erot voivat suuria eri varaavien takkojen välillä. Modernissa varaavassa takassa etuna on ylivoimainen helppokäyttöisyys ja paras energiatehokkuus: puhtain palotekniikka auttaa takan puhtaanapidossa. Suosittelemme huomioimaan tämän sinulle sopivimman varaavan takan valinnassa.

Miten ison alan varaavalla takalla lämmittää?

Isot ja pienet varaavat takat voi valita lämmitettävään (isoon tai pieneen) tilaan sopivaksi näin.

  • Nordpeis Salzburg S on erittäin pieni varaava takka. Sen lämmitysala on n. 30 m2.
  • Nordpeis Salzburg M on pieni varaava takka ja sopii pienten tilojen lämmittämiseen. Sen sopiva lämmitysala on n. 40 m2.
  • Nordpeis Salzburg L ja C ovat keskikokoisia varaavia takkoja. Lämmitysalat näillä takoilla ovat n. 60 m2.
  • Nordpeis Salzburg XL on suuri varaava takka. Sen lämmitysala on jopa n. 80m2.

On huomioitavaa, että edellä mainituissa lämmitysaloissa puhutaan aina arvioista. Lämmitettävä ala on sidonnainen takan paikasta talossa. Lämmitysala riippuu olennaisesti takan sijoituksesta talossa: Jos takan paikka on keskeinen niin, että säteilylämpö leviää laajalle alueelle, lämmitysalasta saadaan isompi verrattuna sellaiseen takkahuoneeseen, josta lämmön ei ole mahdollista levitä talon toisiin huoneisiin.

Lämmitysala riippuu myös takan käytön määrästä. Mikäli takan käyttö on ahkeraa, lämmität sillä luonnollisesti enemmän (suurempaa alaa).

Talon rakenteillakin on vaikutusta lämmitysalassa: hyvin eristetyssä talossa lämpöä riittää samasta takasta isommalle lämmitysalalle, kuin huonosti eristetyssä rakennuksessa.

Takkamateriaalien väliset erot: mikä näistä materiaaleista varaa lämmön tehokkaimmin; tiili, vuolukivi vai betoni?

Takan paino ratkaisee itse asiassa paljon takan lämmönvarauskyvyssä.

1000 kg betonia, 1000 kg tiiltä ja 1000 kg vuolukiveä varaavat lämpöä yhtä paljon.

Ei siis materiaali, vaan takan palotekniikka ratkaisee varaavissa takoissa lopulta sen, kuinka tehokkaasti takka toimii eli paljonko puita tarvitsee polttaa lämmittääksesi tietyn lämmitysalueen. Paremman hyötysuhteen takat tuottavat pienemmällä puumäärällä enemmän lämpöä.

Toki materiaalivalinnassa on suuri merkitys, minkälaisen ilmeen haluat takallesi.

Betonissa yksi hyvä etu on muunneltavuudessa. Betonin saa maalattua tai pinnoitettua haluamallasi tavalla, myös mielen tai tyylin muuttuessa uudestaan.

Nordpeis Salzburg -varaavan takan voit pinnoittaa haluamallasi tavalla. Takan maalaaminen on helpoin tapa, sillä ulkokuori on sileää betonia. Värinvalinta on vapaa, ja voit myös uudelleen maalata takan pinnan, jos myöhemmin haluatkin muun värityksen. Nordpeis Salzburg -takka voidaan myös hiertopinnoittaa, kaakeloida tai käyttää siinä sisustuskiviä.

Kuinka paljon varaava takka kuluttaa polttopuuta?

Nordpeis Salzburg -varaavien takkojen hyötysuhteen ollessa erittäin korkea, näissä takoissa kuluu vain vähän polttopuuta.

Tehokkaissa varaavissa takoissa pitää olla kaasutiiviit tulipesät. Oleellista on myös, että paloilman syöttö polttopuille tehdään ylhäältä, valmiiksi tulistettuna.

Modernilla tekniikalla polttopuun kulutus on pientä ja se tuottaa lämpöä sopivasti. Modernissa palotekniikassa takan lasiluukku saadaan pysymään hyvin puhtaana lasinhuuhteluilman avulla.

Kauanko puut palavat takan pesässä?

Nordpeis-takkojen pesässä puupanosta poltetaan noin 45–60 minuuttia.

Siitä eteenpäin hiilloksen laantumisen kesto voi olla useamman tunnin mittaista.

Mikäli paloilman syöttöä säännöstellään, palaa pesän puupanos kauemmin. Paloilman syöttöä ei kuitenkaan kannata kuristaa liikaa.

Kun valitset Nordpeisin varaavan takan, saat kotiisi upean sisustuselementin ja erittäin energiatehokkaan lämmönlähteen.

MEISTÄ SANOTTUA

Kari
Read More
Hyvät ja siistit tilat, tuotteet hienosti esillä. Palvelu pelaa, ratkaisut löytyvät.

- 2020 -
Jouni
Read More
Huippuhyvä palvelu

- 2021 -
Janikka
Read More
Hyvä palvelu, ammattimiehet asentaa

- 2020 -
Previous
Next